Koekiemonster als freelancer aan de slag

Koekiemonster als freelancer aan de slag!

Sesamstraat gaat op de schop.

Koekiemonster als freelancer aan de slag!

Koekiemonster als freelancer aan de slag!

“Ik ga nu als freelancer aan de slag voor Sesamstraat”, vertelt Koekiemonster ons na zijn optreden. Het vriendelijk ogende blauwe monster ziet er verslagen uit na dit schokkende nieuws. Met een pak stroopwafels in zijn harige vuisten verteld hij met zijn mond vol: Ja, Sesamstraat wordt korter. Een aflevering duurt straks nog maar een kwartier in plaats van 25 minuten. Bovendien verandert de inhoud. Vanaf maandag 20 januari staan in elke aflevering Pino, Tommie of Ieniemienie centraal.

Na al jaren trouwe dienst als Monster word ik op een zijspoor gezet, verteld Koekiemonster verder terwijl hij ondertussen aan een pak lange vingers is begonnen. Er komt wel nieuw programma op televisie dat is afgeleid van Sesamstraat. In 10 voor… zijn 10 minuten lang filmpjes van mij, Bert en Ernie, Elmo, Grover of Graaf Tel te zien. Maar dat blijft kruimelwerk, daar kan ik niet van rondkomen. Meeste van deze filmpjes zijn allemaal herhalingen, daar zie ik geen stuiver van terug.

Ik ga volgend jaar maar meedoen aan Expeditie Robinson, grapt Koekiemonster met zijn mond vol met krakelingen. Al die jaren koekjes eten voor de NTR heeft me behoorlijk overgewicht opgeleverd. Met zijn grote handen schud hij over zijn harige dikke blauwe buik. Allemaal betaald door de belastingbetaler, dat dan weer wel lacht hij wrang. Ik ga eerst genieten van een welverdiende vakantie. Twee weken op trektocht met meneer Aart (Aart Staartjes) naar het altijd zonnige Curacao. Daar hebben ze van die lekkere gevulde chocoladekoekjes, gromt Koekiemonster tevreden. “Misschien ga ik in het najaar weer een programma maken voor Sonja Bakker, maar dat is nog niet zeker. Ik kan daar nog niet zo veel over zeggen.”

“Aan de vernieuwde Sesamstraat worden doorlopende verhaallijnen toegevoegd, waardoor de kijker nog meer meeleeft met de figuren”, liet de NTR ons donderdag nog even weten.

Sesamstraat is sinds 4 januari 1976 op tv te zien. Het is de Nederlandse versie van het Amerikaanse Sesame Street.

Geef een reactie