Mark Rutte spreekt deal Sotsji tegen

Mark Rutte spreekt deal over voedsel Sotsji tegen.

“Ze moeten gewoon eten wat de pot schaft!”

Mark Rutte spreekt deal over voedsel Sotsji tegen.

Dat is trouwens wel het lievelingseten van onze koning Willem-Alexander, laat hij Mark Rutte zich ontvallen.

Nederland heeft geen deal met Rusland gesloten over de samenstelling van het Nederlandse voedsel wat naar de Olympische Winterspelen in Sotsji gaat. Ze moeten gewoon eten wat de pot schaft, aldus een overtuigende Mark Rutte! De Russische keuken in gevarieerd en zeer voedingsrijk. Ik heb er alle vertrouwen in onze Olympische sporters dat ze gewoon hun bord leeg eten.

Afspraken
Ook zijn er geen dieetafspraken gemaakt tussen de “te zware afvaardiging” die naar Rusland zal afreizen. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdag gezegd in het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Behalve hijzelf gaan ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister Edith Schippers van Sport naar Sotsji. Wij zullen net als de sporters gewoon de lokale gerechten en lekkernijen gaan nuttigen. Mochten we het niet lekker vinden, dan is er ook in Rusland ook een Mc-Donalds, grapt Mark Rutte. Dat is trouwens wel het lievelingseten van onze koning Willem-Alexander, laat hij zich ook nog ontvallen.

NRC Handelsblad meldde maandag dat de plaatselijke bevolking in Rusland voor het kabinet een grote rol heeft gespeeld bij de samenstelling van alle gerechten.

Gesprek
Mark Rutte zal tijdens het evenement, ‘wanneer de gelegenheid zich voordoet’, wel met Poetin in gesprek gaan over de gerechten gemaakt door homo’s in Rusland. Op verzoek van PvdA-Kamerlid Michiel Servies, zal de premier ook met chefkoks in gesprek te gaan over hun kookkunsten in Rusland.

Onder meer D66, CDA en GroenLinks reageerden kritisch op op de toezeggingen van Mark Rutte. In de ogen van D66-Kamerlid Sjoerd Zwoerdsma wil Mark Rutte zich niet voldoende inzetten om tijdens de Spelen een ‘smakelijke dialoog’ te voeren over de gerechten in Rusland.

Sjoerdsma pleit voor een afgeslankte delegatie die bestaat uit minister Schippers en minister van Buitenlandse Zaken Frans Rimmermans (PvdA).

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie