Paus eist boek terug van Obama

Paus Franciscus eist geleende boek terug van president Barack Obama!

“Het leentermijn is al maanden overschreden!”

Paus Franciscus eist geleende boek terug van president Barack Obama!

Ik zweer dat ik het boek zal terug brengen!

De Amerikaanse president Obama brengt eindelijk paus Franciscus zijn boek terug. Tijdens een van zijn eerdere bezoeken aan paus Franciscus heeft Obama het toen nog te lezen boek geleend. Met de belofte dat zodra het gelezen was, het boek terug te geven. Obama heeft het boek nog niet uitgelezen, maar wel de leentermijn met enkele maanden overschreden. Paus Franciscus heeft Obama meerdere malen aangegeven het boek terug te geven. Zodat het geleende boek teruggebracht word naar de Vaticaanse bibliotheek. Paus Franciscus heeft zelfs voorgesteld om het leentermijn te verlengen om het daarna weer terug te geven aan Obama, zodat hij de laatste hoofdstukken van het boek nog kon lezen. Hier heeft Barack Obama geen gehoor aan gegeven.

Na tussenkomst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry met Pietro Parolin, de staatssecretaris van het Vaticaan, is er toch besloten dat Barack Obama het boek nu toch echt moet teruggeven aan paus Franciscus de wettige leender.

Ik weet dat de heilige vader erg uitkijkt naar het terug brengen van het boek, aldus president Barack Obama. Het is gewoon een reuze spannend boek. Jammer dat ik het nog niet helemaal gelezen heb. Mijn baan als president van Amerika koste me gewoon waanzinnig veel tijd. Het lezen van een boek schiet er dan meestal bij in. Obama heeft wel al toegezegd dat hij er een zelfgemaakte boekenlegger cadeau bij doet. Dat is wel het minste wat ik voor Paus Franciscus kan doen, zegt de altijd symphatieke Barack Obama.

Wanneer dat bezoek moet plaatsvinden, is niet gezegd. Ook is niet bekend om welk boek het gaat. In de wandelgangen word er gesproken dat het om een herdruk gaat van het boek “Pluk van de Petteflet” van schrijfster Annie M.G. Schmidt.

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie