Groningse grasvelden worden geruimd

‘Kabinet eens over vermindering grasvelden Groningen’

Actiecomité haalt opgelucht adem.

Groningse grasvelden worden geruimd

Busladingen vol met hondenliefhebbers kwamen naar de Groningse grasvelden!

In de top van het kabinet is overeenstemming bereikt over het verminderen van de grasvelden in Groningen volgend jaar. Ook komt er geld vrij voor compensatie in het gebied dat de afgelopen tijd steeds vaker door hondenbezitters is bezocht. Vanuit het hele land kwamen ze naar hier om de hond uit te laten, aldus een bezorgde inwoner van Groningen. Het liep echt de spuigaten uit! Busladingen vol met hondenliefhebbers kwamen dagelijks met hun trouwe viervoeter ons rustige dorp bezoeken. Ze lieten de honden gewoon loslopen op het grasveld, zegt deze Groningse dorpeling ons dusdanig door de situatie verbouwereerd.

Bronnen op het Binnenhof bevestigen dat woensdag ook tegenover Webmonsters. Ook regeringspartijen VVD en PvdA zouden het daarmee eens zijn. De VVD laat echter weten pas met een officieel standpunt te komen als het kabinet een formeel besluit heeft genomen.

De ministerraad bespreekt hoogstwaarschijnlijk vrijdag een voorstel van minister Henk Kramp van Economische Zaken over de grasvelden. Hoeveel grasvelden Kramp volgend jaar in Groningen wil laten ruimen is nog niet bekend. Ook over de omvang van de compensatie voor de Groningen dorpelingen is nog geen duidelijkheid.

Verboden voor honden!
In principe is men vrij om de hond hier uit te laten, mits de uitwerpselen worden opgeruimd, de hondenbelasting netjes betaald is en de hond niet word uitgelaten op de “Verboden voor honden!” grasvelden. Dat het in de praktijk anders is gaan lopen komt door de boerse inslag van de Groningers, die hebben de stelregel: “As’t nait gait zoas’t mot, mot’t mor zoas’t gait!” wat in het gewoon Nederlands betekend: “Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat!“. Deze stelregel heeft ons nu de das omgedaan, verteld de voorzitter van het Groningse actiecomité de G.V.H.G.G oftewel “Geen Vreemde Honden op Groningse Grasvelden”.

Groningse ergernis

We zijn echt dol op honden hoor, valt een Groningse boerin ons in de rede, maar, dit kan gewoon niet langer, gaat ze onverstoord verder in haar zware Groningse dialect. Met haar klompen stampt ze op de grond om haar boosheid kracht bij te zetten. Ik durf ’s avonds niet meer in mijn eentje de hond uit te laten, mijn man moet nu verplicht meelopen. Het is al meerdere malen voorgekomen dat er tientallen van die randstad honden om onze hond heen liepen te kwispelen. De mentaliteit van die honden is gewoon anders. Ik ben blij dat er nu vanuit de politiek serieus word gekeken naar onze problemen!

De “G.V.H.G.G” wil overigens dat de grasvelden worden terug gebracht met 40 procent!

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie