Grieprecord bijna gebroken

We hebben bijna een nieuw grieprecord in Nederland.

Word het oude record van 1995 gebroken?

We hebben bijna een nieuw grieprecord in Nederland.

Er ligt een draaiboek klaar mocht het record onverhoopt niet gehaald worden. Dan gaan we in de grote steden met een aantal verkouden kinderen de scholen langs.

Het aantal griepgevallen is in de tweede week van het nieuwe jaar verdubbeld ten opzichte van de eerste week en komt daarmee heel dicht in de buurt van een nieuw grieprecord. De woordvoerder van de groep huisartsen die het record nauwlettend door het hele land in de gaten houden, reageert enthousiast. Gaat het nu eindelijk een keer gehaald worden, zegt de snipverkouden huisarts. In 2009 verliep de eerste week ook zo voorspoedig, maar op het laatste moment hebben we het net niet gehaald. Maar nu zit de kans erin dat we het oude grieprecord van 1995 gaan breken.

Aan mij zal het niet liggen, zegt de huisarts, nadat hij zijn neus heeft gesnoten. Ik heb het zelf ook flink te pakken, dus ik draag ook mijn aandeel bij. Er ligt een draaiboek klaar mocht het record onverhoopt niet gehaald worden. Dan gaan we in de grote steden met een aantal verkouden kinderen de scholen langs. Het oude record ligt op 51 mensen op de honderdduizend inwoners en momenteel hebben vijftig op de honderdduizend mensen griep. Ik heb er elk geval alle vertrouwen in dat het dit jaar gaat lukken.

Doorgestoken kaart
Dat er een verband bestaat tussen de huisartsen en de “Farmaceutische Industrie” spreek de huisarts tegen. Zodra er een oud record gebroken gaat worden komen dit soort spookverhalen weer naar voren. Het lijkt alsof we alle schijn tegen hebben maar daar is niks van waar. Het bijhouden van het grieprecord gebeurd al sinds we de “Pest” hebben overwonnen aan het einde van de achttiende eeuw. Dus die complottheorie kunnen we direct van tafel schuiven, aldus de steeds zieker wordende huisarts met bloeddoorlopen waterige ogen.

We wensen alle deelnemers na het behalen van het grieprecord beterschap, een spoedig herstel en een goede gezondheid, aldus de inmiddels doodzieke woordvoerder van de landelijke vereniging van huisartsen.

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie