Rechter wijst verhoging op A10 af

Rechter wijst verhoging op A10 af!

Levensgevaarlijke verkeersdrempels vormen te groot risico.

Rechter wijst verhoging op A10 af

De rechter oordeelde: Verkeersdrempels horen niet thuis op een snelweg. Deze zouden een ernstige belemmering vormen voor het verkeer, lange files en levensgevaarlijke situaties opleveren.

Minister Melanie Schulds (Verkeer) moet uitkijken naar ander alternatief dan verkeersdrempels op de Rijksweg A10. Gemeente Amsterdam stapte eind november naar de rechter om het plaatsen van de drempels te verbieden. De rechter oordeelde: Verkeersdrempels horen niet thuis op een snelweg. Deze zouden een ernstige belemmering vormen voor het verkeer, lange files en levensgevaarlijke situaties opleveren. De rechtbank vernietigde vrijdag haar besluit uit 2012 om verhoogde verkeersdrempels te plaatsen op de Rijksweg A10.

Na de uitspraak spraken we met een hevig geĆ«motioneerde Minister Schulds. “Dit had ik niet verwacht!” Was haar eerste reactie. natuurlijk hou je rekening met een negatieve uitslag, maar dit. Met moeite weet ze haar tranen in bedwang te houden. Op papier zag alles er perfect uit, ik heb alles nog eens laten berekenen door de TNO in Delft en deze constateerde ook geen problemen.

Het is jammer dat de rechter de voordelen van de verkeersdrempels niet zwaarder heeft laten meewegen. Want die waren naar mijns inziens het overwegen waard. De snelheid zou dusdanig afnemen, dat zou de mogelijkheid om fietspaden op de vluchtstrook te ontwikkelen bevorderen. Op papier hadden we een win win situatie voor alle partijen. Ik zal me moeten neerleggen bij de beslissing van de rechter, gaat een teleurgestelde Minister Schulds verder. Maar ik laat het er niet bij zitten! Mijn advocaat heeft een “Hoger beroep” al aangevraagd bij de rechtbank, de strijd is nog niet gestreden!

Later spraken we nog de rechter die verantwoordelijk is voor de voor Schulds negatief uitpakkende uitspraak. Die zei: Ik onthoud me van ieder commentaar, zei hij kort en krachtig. Daarmee geeft hij aan dat hij niet dieper op deze zaak in wil gaan. Door verder niks meer te zeggen kunnen we opmaken dat hij achter zijn uitspraak staat!

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie