Comazuipen verliest populariteit

Zuip jij je nog in Coma?

De lol is eraf voor onze Nederlandse jongeren!

Comazuipen verliest zijn populariteit onder onze Nederlandse jongeren!

Comazuipen is leuk voor een paar keer, nu is de lol er wel van af!

Zuipen tot je erbij neervalt of letterlijk in coma gaat is steeds minder in trek bij de Nederlandse jongeren. Dit blijkt uit het onderzoek wat Webmonsters heeft gehouden onder jongeren van 15 t/m 21 jaar woonachtig in een van vier grote steden.

De vijf grootste tegenvallers

  1. Ouders zijn het gedrag van hun kinderen gaan kopieƫren.
    (Comazuipen onder ouderen is veelvoorkomend probleem aan het worden)
  2. De kick van een comateuze toestand neemt steeds sneller af.
  3. Het versieren van een meisje of jongen word nagenoeg onmogelijk.
  4. Comazuipen en drugs gebruiken zijn slecht te combineren.
    (Een combinatie van deze twee heeft schadelijke gevolgen voor de gezondheid)
  5. Als je gaat comazuipen is je weekend zo voorbij!

Andere veel voorkomende reacties waren: Comazuipen is saai, Kost te duur, Comazuipen zo 2013 en heel vaak hoorden we, Comazuipen is leuk voor een paar keer, nu is de lol er wel van af! Wat ons ook is opgevallen tijdens de gesprekken is dat de jongeren een heel duidelijk standpunt innemen als het om comazuipen gaat. Ze weten met de juiste bewoordingen duidelijk te maken hoe ze er tegenaan kijken en hoe ze ermee omgaan.

Comazuipen onder ouderen

In tegenstelling tot de jongeren zijn de oudere comazuipers veel meer gesloten. Het lijkt wel of er een bepaald schaamtegevoel de overhand krijgt als dit veel besproken onderwerp word aangesneden. Het zou goed zijn als er vanuit de politiek ook eens aandachtig word gekeken naar deze vergeten doelgroep!

Zoals elke “hype” is het comazuipen ook weer op zijn retour, hoogtepunt was vorige jaar rond de maanden Juli en Augustus. Daarna zagen we dat de nieuwigheid ervan af raakte en het steeds vaker “niet” gedaan werd. Wachten is op een nieuwe “HYPE” onder de jongeren, want grenzen zijn er nu eenmaal om verlegd te worden.

Volg Webmonsters ook op Facebook

Geef een reactie