Verjaardag niet vieren

De man die zijn verjaardag niet wilde vieren is vandaag jarig!

Wij van Webmonsters feliciteren hem met zijn beslissing.

De man die zijn verjaardag niet wilde vieren is vandaag jarig!

Met een grote bos geurende bloemen en een doos knappe sigaren besloten we de man thuis te verrassen.

Toen wij op de redactie hoorden dat hij zijn verjaardag niet wilde vieren, konden wij niet anders dan hem te gaan feliciteren met dit genomen besluit. Iemand die bewust de keuze maakt om zijn verjaardag “niet te vieren” heeft daar goed over nagedacht. Die heeft alle voor en nadelen op een rij gezet, alvorens hij de beslissing heeft gemaakt het niet te gaan vieren. Gezien het feit dat Webmonsters ten alle tijden opzoek is naar mensen die eigen keuzes weten te maken, zijn we polshoogte gaan nemen bij de desbetreffende inmiddels jarige man.

Met een grote bos geurende bloemen en een doos knappe sigaren besloten we de man thuis te verrassen. Hieronder het verslag van het redactielid ter plaatse.

Met de bos bloemen voor mijn gezicht stond ik bij de man voor deur, belde aan, na enige tijd deed de jarige job open.
“Gefeliciteerd met uw genomen besluit” waren mijn eerste woorden terwijl ik de bos bloemen in de totaal verraste man duwde. “Welk genomen besluit? vroeg de man verbouwereerd. Ik ga onverstoord verder “Het niet vieren van uw verjaardag” dat besluit. De gehele redactie van Webmonsters inclusief mijzelf willen U daarmee hartelijk feliciteren! Vandaar deze bos bloemen en terwijl ik hem de doos sigaren in zijn nog lege linkerhand druk, deze kleine attentie. Wij zijn namelijk altijd opzoek naar mensen die hun eigen beslissingen kunnen nemen.

De man is nog steeds niet helemaal bekomen van deze onverwachte felicitaties, maar hij weet zich te herstellen en nodigt ons uit om verder te komen. De man heeft zich inmiddels hersteld en bied ons een een bakje koffie aan. Dit aanbod slaan we vriendelijk af. Het lijkt ons niet gepast om deze ontmoeting de lading te geven dat het op een verjaardagsfeestje zou gaan lijken. Ik kijk op mijn horloge en zeg tegen de man, we moeten weer opstappen. Wij waren hier enkel om onze felicitaties te overhandigen. De man kijkt ietwat teleurgesteld, maar begrijpt ons standpunt.

Na de felicitaties laten we de man alleen achter. Dit hele bezoekje heeft nog geen vijf minuten geduurd. Zo zie je maar hoe je iemand toch kan verrassen, ondanks dat hij had besloten het niet te vieren!

(red)

Volg Webmonsters ook op Facebook of op Twitter

Geef een reactie