Blauwe maandag positief verlopen

Blauwe Maandag was een succes!

“Deze Depri Maandag kreeg een positief tintje.”

Blauwe maandag positief verlopen!

De dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen, heeft een aantal positieve ontwikkelingen doorgemaakt.

Blauwe Maandag (Blue Monday) is gisteren tegen alle verwachtingen in positief verlopen. Zoals elk jaar was ook nu de boog gespannen hoe deze “Depri Maandag” zich zou voltrekken. De meest deprimerende dag van het jaar. De dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen, heeft een aantal positieve ontwikkelingen doorgemaakt.

Webmonsters onderzoekt de stemming
Wij gebruiken dezelfde wetenschappelijk verantwoorde formule als de Britse psycholoog Cliff Arnall. Om het onderzoek niet te beïnvloeden hebben we willekeurige mensen ‘Op straat’ aangesproken, zonder te letten op: Een chagrijnig gezicht, een gemaakte glimlach of een iemand met de slappe lach.

Bij de Albert Heijn spraken we een huisvrouw met twee te zware boodschappentassen aan, met de vraag: “Hoe was uw Blauwe Maandag gisteren?” De knorrige vrouw is niet van plan om ons te woord te staan en sjokt onverstoord verder. We geven niet zomaar op en lopen met de vrouw mee. “Een kleine vraag mevrouw: vragen we nogmaals iets vriendelijker” de vrouw stopt het sjokken en zegt ‘WAT!’ Beleefd stellen we nogmaals de vraag: “Hoe was uw Blauwe Maandag gisteren mevrouw?” ‘Beter als vandaag’, zegt ze met een venijnig schelle stem en sjokt weer verder.

We klampten een robuuste bouwvakker aan met dezelfde vraag: “Hoe was uw Blauwe Maandag gisteren?” ‘Hoe mijn dag gisteren was gisteren!’, zegt de man met zware bariton stem. ‘Ik ben gisteren weer begonnen met roken, ik moet zeggen het smaakt me weer heerlijk.’ De man inhaleert diep de teer en nicotine uit zijn vers gedraaide “Zware Van Nelle” shaggie in zijn longen. ‘Ik kan er gewoon niet mee stoppen’, gaat de man verder. ‘Ik hou het altijd maar voor een “Blauwe Maandag” vol’. Of we zijn beslissing nu met positief of negatief moeten bestemmen, daar kwamen we zelfs met de “wetenschappelijk verantwoorde formule” niet uit, we hebben besloten dit in het midden te houden.

Ook spraken we nog met: Een politieagent, huisarts, lekkere dingen bakker en een grote groep schoolgaande kinderen. De uitkomst van ons onderzoek gaf aan: “Het merendeel van de door ons geïntervieuwde mensen ‘Blauwe Maandag’ als positief hebben ervaren. We hebben deze schrikbarende cijfers voorgelegd aan de psycholoog Britse Cliff Arnall. Deze onthield zich “tot nu toe” nog van ieder commentaar.

(Red)

Volg Webmonsters ook op Facebook