1 April grap De witte School escaleert

1 April

Roy Donders en Tatjana komen niet!

1 April grap De witte School escaleert

Gistermiddag ontstond er al enige commotie op het schoolplein, moeders vroegen zich af, is dit echt? Kinderen waren verheugd dat ze met “Een bekende Nederlander” op de foto mochten.

Wat begon als een leuke grap, verzonnen tijdens de wekelijkse groepsvergadering van de “Witte School” te Arnhem is geëindigt in een ware nachtmerrie. Ze hadden samen bedacht dat het wel leuk zou zijn om de ouders/verzorgers en de kinderen in het ootje te nemen op 1 April. Via een verstuurde nieuwsbrief moest hun 1 April grap dat bewerkstelligen.

Hieronder de nieuwsbrief:

Arnhem maandag 31 maart 2014

Aan alle ouders/verzorgers van de leerlingen van De witte School,

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen vrijdagmiddag is er gebeld door de schoolfotograaf met de mededeling dat
de portretfoto’s en groepsfoto’s zijn mislukt!
Gelukkig zijn de broertjes/zusjes foto’s wel gelukt!

Omdat het zijn fout is en om zich te verontschuldigen komt de fotograaf
morgenochtend terug en neemt hij 2 bekende Nederlanders mee……….
Roy Donders en Tatjana!!!!
Zij gaan samen met de kinderen en de leerkrachten op de groepsfoto!

Met vriendelijke groet

Het team van De witte School

Gistermiddag ontstond er al enige commotie op het schoolplein, moeders vroegen zich af, is dit echt? Kinderen waren verheugd dat ze met “Een bekende Nederlander” op de foto mochten. Op Facebook werd er sceptisch gereageerd, maar ook weer mensen die dolenthousiast waren.

Vanmorgen op het schoolplein was het uur van de waarheid! Om 8 uur stonden er al 200 ouders en kinderen te wachten op de komst van de fotograaf, met zijn “bekende Nederlanders”. Om kwart over acht hadden ongeveer 1000 mensen zich op het schoolplein verzameld. Toen de school open ging was het dringen geblazen bij de ingang, kinderen werden omver gelopen, en ouders raakten hun kind kwijt. De chaos werd compleet toen de school meldde dat het om een 1 April grap ging. Teleurgestelde ouders/verzorgers en kinderen was het gevolg, we spraken enkele van de ouders op het schoolplein.

Komen ze niet?
Als eerste spraken we met een moeder die zich voor de gelegenheid helemaal had opgedoft, ze zag eruit als een opgevulde leverworst die op knappen stond, maar dan in legging en met tijgerprint. Ze was zichtbaar aangeslagen, “Het leuk me zo leuk om met ‘Roy Donders’ op de foto te gaan”, verteld ze. “Normaal kom ik altijd te laat, maar vandaag stond ik al om 7:50 op het schoolplein, nu blijkt het allemaal een grap te zijn”. Ik kan er niet om lachen.

Een man vol met tatoeages staat verderop een peuk te roken. “Ik snap er niks van!! Komt ze niet die Kees???” We vragen hem welke Kees hij bedoeld… “Nou, die Kees van Flodder, met haar wilde ik wel op de foto, verteld hij glunderend verder!” We vertellen hem dat het een 1 April grap van de school was. Hij lacht, “Daar ben ik dan mooi ingestonken”, vrolijk lachend gaat hij verder. “Dan gaan we maar thuis aan de koffie”, met grote stappen loopt hij het schoolplein af.

We spraken een van de leerkrachten, “Dit hadden we niet voorzien!”, natuurlijk zijn de foto’s niet mislukt, de kinderen krijgen vandaag gewoon de schoolfoto’s mee naar huis. De grap is geslaagd naar mijn mening. Zal volgend jaar moeilijk worden om deze 1 April te overtreffen. Maar we gaan ons best doen!

Volg Webmonsters ook op Facebook of op Twitter